Krzysztof Wróblewski
właściciel, szef kuchni, kucharz technik, technolog o specjalności żywienia zbiorowego, mistrz kucharski, instruktor zawodu kucharz
Krzysztof Wróblewski, przez przyjaciół nazywany Krisstkiem. Zapalony kucharz z 23-letnim doświadczeniem. Specjalista kuchni polskiej i śląskiej, miłujący się w daniach klasycznych regionu – kluskach śląskich, roladach i żurku. Dawniej właściciel i szef kuchni restauracji Słowiczek, aktualnie prowadzi restaurację Akwarium. W przygotowywanych potrawach stara się zawrzeć ducha kuchni tradycyjnej, przypominając znane i cenione smaki.
Krisstek poleca – przepisy Restauracji AKWARIUM
Przepisy na nasze dania opracowywaliśmy przez lata. Nasze zupy, dania główne, desery i przystawki cieszą regularnych gości restauracji, a także osoby, które odwiedzają nas podczas wesel, komunii czy imprez okolicznościowych. Zapraszamy do wypróbowania naszych przepisów w domowej kuchni. Dzięki szczegółowo wyszczególnionym, skrupulatnie dobranym składnikom i prostemu opisowi okażą się przyjemną odmianą w rodzinnym menu.