Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Baranina z warzywami

Składniki :

  • 50 dag baraniny z udźca lub łopatki
  • 8 średnich ziemniaków
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 3 duże pomidory
  • 1 bakłażan
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Przepis

Baraninę, obrane ziemniaki, bakłażan i pomidory pokroić w plastry. Fasolkę pociąć na kawałki. Cebulę drobno posiekać. Na dnie żaroodpornego naczynia ułożyć mięso oraz kolejne warstwy: fasolkę, ziemniaki, cebulę, pomidory i bakłażan. Całość oprószyć pieprzem z solą, zalać 2 szklankami wrzącej wody, przykryć, po czym zapiekać ok. 2 godziny w temp. 170°C. Jeśli wyparuje cały płyn, można dolać w trakcie pieczenia kilka łyżek wody.