Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Grzyby duszone w sosie

Składniki :

  • 1/2 kg świeżych grzybów
  • 2 łyżki mielonej kolendry
  • 2 cebule
  • 3 łyżki śmietany do zup
  • 1 marchewka
  • kilka niewielkich obgotowanych ziemniaków
  • sól, pieprz
  • olej

Przepis

Pokrojone w paski grzyby obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, obtoczyć w kolendrze, włożyć na gorący olej i chwilę smażyć. Obraną cebulę pokroić w pióra, dodać do grzybów, podlać 6 łyżkami wody, przyprawić, po czym dusić godzinę na małym ogniu. Następnie dodać ziemniaki oraz pokrojoną na plasterki marchewkę. Całość gotować jeszcze ok. 15 minut. Przed podaniem zaprawić śmietaną.