Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Kolorowy ryż

Składniki :

  • 20 dag długoziarnistego ryżu
  • 1/2 szklanki mrożonego szpinaku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • 3 łyżki oleju
  • sól

Przepis

Ugotowany w osolonej wodzie ryż odcedzić, po czym obsmażyć na 2 łyżkach oleju i podzielić na 3 równe porcje. Jedną wymieszać z papryką, drugą – z curry. Rozmrożony szpinak przełożyć na patelnię z rozgrzaną łyżką oleju, odparować z wody i wymieszać z ostatnią porcją ryżu. Kolorowy ryż włożyć do zwilżonych wodą foremek. Przed podaniem potrawę wyjąć z foremek i podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej.