Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Kotlety jagnięce

Składniki :

  • 6 kotletów jagnięcych z kośćmi
  • 8 liści szałwi
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 liście laurowe
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól

Przepis

Obrany czosnek wraz z ziołami rozetrzeć na miazgę w moździerzu, dolać 2 łyżki lekko podgrzanej oliwy i odstawić na godzinę. Umyte, osuszone mięso wygnieść rękoma, po czym porządnie natrzeć ziołową marynatą. Kotlety ułożyć na folii aluminiowej, zalać 2-3 łyżkami oliwy i szczelnie zawinąć, odstawić na 3 godziny, a następnie zdjąć folię i wytrzeć marynatę. Mięso natrzeć oliwą, po czym grillować po 5 minut z każdej strony (ewentualnie usmażyć na patelni). Przed podaniem posolić.