Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Łosoś w sosie kaparowym

Składniki :

  • 4 filety z łososia
  • 1 słoik kaparów
  • 10 dag twarożku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka margaryny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz biały

Przepis

Kapary wymieszać z twarożkiem, dodać śmietanę. Sos przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Rybę opłukać, osuszyć, po czym oprószyć z obu stron solą oraz mąką. Olej o margarynę rozgrzać na dużej patelni, włożyć rybę, a następnie smażyć z obu stron po 5-6 minut. Podawać z sosem kaparowym.