Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Miodowe udka

Składniki :

  • 75dag podudzi kurczaka (tzw. pałek)
  • 2 limonki

Marynata :

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka przyprawy do kurczaka (pikantnej)
  • pieprz

Przepis

Sos sojowy porządnie wymieszać z 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu, olejem oraz miodem. Mięso obficie skropić sokiem z cytryny, odstawić na godzinę, po czym posypać przyprawą, posmarować marynatą, włożyć do pojemnika i ponownie odstawić na godzinę, najlepiej do lodówki. Następnie udka ułożyć na ruszcie; piec 30 minut, często przewracając i systematycznie smarując resztą marynaty.