Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Naleśniki po meksykańsku

Składniki :

Ciasto :

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mineralnej wody gazowanej
  • sól
  • 3 łyżki oleju

Farsz :

  • 40 dag mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • po 2 łyżki masła i oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1/2 szklanki sosu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól
  • 1 łyżka przyprawy meksykańskiej

Przepis

Składniki ciasta zmiksować razem, po czym usmażyć 6 naleśników. Papryki bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Obraną cebulę wraz z czosnkiem posiekać, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać wołowinę oraz paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Do roztopionego na patelni masła wsypać mąkę, zasmażyć, wlać sos pomidorowy, po czym połączyć z mięsem. Naleśniki posmarować farszem i zwinąć w rożki. Przed podaniem zrumienić na tłuszczu.