Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Naleśniki z parówkami

Składniki :

Ciasto :

  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżki oleju
  • 5/4 szklanki mąki
  • sól

Nadzienie :

  • 6 cienkich parówek
  • 6 łyżek startego żółtego sera
  • 6 łyżek ostrego ketchupu

Sos :

  • 1/2 szklanki sosu pomidorowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do grilla

Dodatki :

  • kostka słoniny

Przepis

Składniki ciasta zmiksować razem, po czym odstawić na godzinę. Na wysmarowanej słoniną patelni usmażyć 6 grubszych naleśników. Każdy z nich posmarować ketchupem, posypać serem, następnie położyć parówkę bez osłonki plastikowej, zwinąć w rulonik i obsmażyć ze wszystkich stron. Podawać z sosem pomidorowym wymieszanym z przyprawą. (Potrawę posypaną żółtym serem wymieszanym z jajkiem i 3 łyżkami śmietany można też zapiec w żaroodpornym naczyniu).