Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Paprykarz mięsny

Składniki :

  • 40 dag wołowiny
  • 20 dag ziemniaków
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 2 cebule
  • 3 papryki; czerwona, zielona i żółta
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • gałązki świeżego rozmarynu

Przepis

Umyte, osuszone mięso oraz paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Na gorącym oleju zeszklić obraną, posiekaną cebulę, dodać mięso, paprykę oraz zmiażdżony czosnek – smażyć 5 minut. Następnie wlać bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym. Potrawę doprawić do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Paprykarz dusić 15 minut pod przykryciem. Obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki osobno ugotować w osolonej wodzie, po czym odcedzić, dodać do paprykarza i dusić jeszcze 5 minut. Podawać na gorąco.