Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Pstrąg faszerowany

Składniki :

  • 5 średnich pstrągów
  • 2 cytryny
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • 1 papryka
  • 1 cebula
  • suszone pomidory
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól

Przepis

Sprawione, oczyszczone z łusek ryby, pozbawić głowy, umyć, osuszyć i lekko posolić. Cytryny i pomidory pokroić w plastry, obraną cebulę w krążki. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, po czym pokroić w paseczki. Przygotowane składniki wymieszać na farsz. Do każdej ryby włożyć 1/5 porcji farszu, posypać przyprawą, skropić olejem, na koniec dodać po kilka gałązek natki pietruszki. Pstrągi posmarować grubo olejem, a następnie grillować po 15 minut z każdej ze stron. Przez pierwsze 10 minut opiekać na wyższym poziomie rusztu, systematycznie skrapiając olejem.