Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Ryba w sosie agrestowym

Składniki :

  • 2 pstrągi
  • 3 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 szklanki oczyszczonego agrestu
  • 1 pęczek świeżego tymianku
  • 1 szklanka bulionu z kostki
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przepis

Sprawione pstrągi posolić, natrzeć olejem, po czym włożyć do ich wnętrza po połowie porcji tymianku. Rybę obsmażyć na patelni w gorącym oleju i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pomidory oraz obraną cebulę pokroić w krążki. Warzywa lekko obsmażyć na oleju spod ryby, obłożyć nimi pstrąga i dodać zmiksowany agrest. Potrawę zalać bulionem wymieszanym z mąką. Całość zapiekać ok. 15 minut w bardzo gorącym piekarniku.