Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Terrina z drobiu

Składniki :

  • 50 dag ugotowanej piersi indyka lub kurczaka
  • 4 żółtka
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 łyżki świeżego, posiekanego oregano
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • po 1 strąku czerwonej i żółtej papryki
  • 1 łyżka przyprawy do zup
  • biały pieprz
  • sól
  • masło
  • 2 łyżki żelatyny

Przepis

Mięso drobno pokroić. Umyte papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pociąć w małą kostkę. Żółtka dokładnie wymieszać z mięsem, śmietaną, ziołami, papryką, przyprawą do zup oraz żelatyną rozpuszczoną w 4 łyżkach ciepłej wody. Otrzymaną masę doprawić solą i białym pieprzem, po czym przełożyć do nasmarowanej masłem formy. Potrawę wstawić do lodówki aby stężała.