Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Udka z papryką

Składniki :

  • 4 udka kurczaka
  • po 1 czerwonej i żółtej papryce
  • 2 łyżki startego sera parmezan
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Marynata :

  • 1 szklanka oleju
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz

Przepis

Wszystkie składniki marynaty wymieszać i doprawić do smaku. Umyte udka włożyć do miseczki, obłożyć pokrojoną w paski papryką, polać marynatą, po czym odstawić na noc do lodówki. Osączone mięso piec około 20 min. w temp. 180 st. C. Potrawę wyjąć, oprószyć startym parmezanem i zapiekać jeszcze 10 min. Podawać z papryką z marynaty oraz natką pietruszki.