Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Zapiekany łosoś z truskawkami

Składniki :

  • 1 kg filetu z łososia norweskiego bez skóry
  • 30 dag świeżych dorodnych truskawek
  • 20 dag żółtego sera
  • 2-3 liście sałaty
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • liście melisy

Przepis

Umyte, osuszone truskawki bez szypułek przeciąć na pół lub pokroić na plasterki. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Lekko osoloną i oprószoną świeżo zmielonym pieprzem rybę posypać tartym serem, następnie obłożyć truskawkami i skropić olejem. Potrawę włożyć do posmarowanej olejem formy, wstawić do piekarnika, zapiekać 20 minut w temp. 180°C. Piec aż do zrumienienia sera. Podawać na sałacie, po udekorowaniu listkami melisy.