Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Zrazy zawijane ze śliwkami

Składniki :

  • 75 dag szynki bez kości
  • 20 dag suszonych śliwek
  • 10 dag wędzonego boczku w cienkich plasterkach
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • olej

Przepis

Pokrojoną w plastry szynkę mocno rozbić, oprószyć solą, ziołami i pieprzem, po czym posmarować musztardą. Na każdym plastrze ułożyć plasterek boczku oraz 2 śliwki, następnie mięso zwinąć w ciasne ruloniki i spiąć wykałaczkami. Zrazy obsypać mąką, podsmażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron, po czym przykryć szczelnie pokrywką i od czasu do czasu obracając, trzymać na małym ogniu 25 minut.