Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Deser lodowy z owocami

Składniki :

  • 1/2 kg sezonowych owoców
  • po 1 szklance jogurtu naturalnego i śmietany kremówki
  • 3 łyżki galaretki cytrynowej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka mielonych migdałów
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • dowolne lody

Przepis

Kremówkę ubić, dodać cukier, po czym jeszcze chwilę ubijać. Galaretkę rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody i ostudzić. 10 dag czystych owoców zmiksować z jogurtem i cynamonem. Śmietanę oraz jogurt połączyć z galaretką, a następnie porządnie wymieszać. Tężejący mus rozlać do pucharków, przekładając resztą owoców. Deser wstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować kulką lodów i posypać migdałami.