Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Kolorowe serce

Składniki :

  • 2 opakowania Śnieżki
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 4 jajka
  • 1 kostka masła
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • tłuszcz do formy
  • bułka tarta
  • cukier puder
  • jeżyny
  • czerwone porzeczki

Przepis

Z dokładnie umytej pomarańczy zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Białka jajek ubić na sztywną pianę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać masło, żółtka, sok z pomarańczy oraz skórkę z pomarańczy. Wszystko zmiksować, po czym połączyć z pianą białkową. Natłuszczoną formę w kształcie serca oprószyć bułką tartą i równomiernie wyłożyć ciastem. Piec około 40 min. w temp. 190 st. C. Upieczony biszkopt ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz Śnieżką i posmarować boki wraz z wierzchem biszkoptu. Ciasto obficie posypać porzeczkami i jeżynami.