Kolorowe serce

Składniki :
- 2 opakowania Śnieżki
- 2 szklanki śmietany kremówki
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 4 jajka
- 1 kostka masła
- 1 pomarańcza
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- tłuszcz do formy
- bułka tarta
- cukier puder
- jeżyny
- czerwone porzeczki
Przepis
Z dokładnie umytej pomarańczy zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Białka jajek ubić na sztywną pianę. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać masło, żółtka, sok z pomarańczy oraz skórkę z pomarańczy. Wszystko zmiksować, po czym połączyć z pianą białkową. Natłuszczoną formę w kształcie serca oprószyć bułką tartą i równomiernie wyłożyć ciastem. Piec około 40 min. w temp. 190 st. C. Upieczony biszkopt ostudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem oraz Śnieżką i posmarować boki wraz z wierzchem biszkoptu. Ciasto obficie posypać porzeczkami i jeżynami.