Krzysztof Wróblewski
właściciel, szef kuchni, kucharz technik, technolog o specjalności żywienia zbiorowego, mistrz kucharski, instruktor zawodu kucharz
Krzysztof Wróblewski, przez przyjaciół nazywany Krisstkiem. Zapalony kucharz z 23-letnim doświadczeniem. Specjalista kuchni polskiej i śląskiej, miłujący się w daniach klasycznych regionu – kluskach śląskich, roladach i żurku. Dawniej właściciel i szef kuchni restauracji Słowiczek, aktualnie prowadzi restaurację Akwarium. W przygotowywanych potrawach stara się zawrzeć ducha kuchni tradycyjnej, przypominając znane i cenione smaki.
Krisstek poleca – przepisy na odświeżające sałatki Restauracji AKWARIUM
Smaczna, wielobarwna sałatka urozmaici obiad, a czasem może go nawet zastąpić. Poniżej przedstawiamy kilka ciekawych przepisów na sałatki, mniej i bardziej sycące, sezonowe i tematyczne. Smacznego!