Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki :

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 20 dag brokułów – świeże lub mrożone
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki

Sos :

  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu

Przepis

Poszatkowaną kapustę gotować 15 minut, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Dodać podzielone na cząstki pomidory oraz posiekaną cebulę. Mrożone brokuły zblanszować, świeże gotować 10 minut, po czym dołożyć do reszty warzyw i dokładnie wymieszać. Sałatkę polać sosem, przygotowanym z podanym składników.