Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Chłodnik z kotletem schabowym

Składniki :

  • 2 kotlety schabowe
  • 2-3 jajka
  • 1 szklanka tartej bułki
  • 2 duże opakowania jogurtu naturalnego
  • 1 pęczek koperku
  • olej do smażenia
  • sól
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego

Przepis

Umyte, osuszone mięso rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Surowe jajko lekko roztrzepać. Bułkę wymieszać z przyprawą. Plastry mięsa panierować dwukrotnie w jajku oraz bułce, po czym usmażyć z obu stron na 4 łyżkach oleju. Ostudzone kotlety pokroić w drobną kostkę. Jogurt wlać do tłuszczu po kotletach i porządnie wymieszać, następnie rozlać do kokilek. Potrawę udekorować połówkami jajka na twardo, obłożyć mięsem, a na koniec posypać siekanym koperkiem.