Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Chłodnik z mięsem

Składniki :

  • 2 piersi z kurczaka
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 4 szklanki kwasu chlebowego
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • siekany koperek
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki masła

Przepis

Umyte mięso osuszyć, pokroić w kostkę, posolić, oprószyć pieprzem, po czym obtoczyć w mące i obsmażyć na maśle. Kwas chlebowy wymieszać ze śmietaną oraz doprawić do smaku, a następnie odstawić do chłodnego miejsca na 2 godziny. Do każdego talerza wlać porcję zupy i dodać mięso. Potrawę podawać z jajkiem, posypaną siekanym koperkiem.