Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Zupa pomidorowa z parówkami

Składniki :

  • 20dag cielęcych parówek mini
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 soik koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do zupy jarzynowej
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

Przepis

Oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę z cebulą zalać 1,5l wody, dodać przyprawę do zupy, po czym gotować na małym ogniu 30 min. Koncentrat rozrobić z mąką oraz olejem, rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru, a następnie dolać do zupy i zagotować. Dołożyć przekrojone wzdłuż na pół parówki, po czym ponownie zagotować. Przed podaniem zupę doprawić do smaku.