Zamówienia: 32 340 85 35 Imprezy okolicznościowe: 506 114 034 krisstek@krisstek.com.pl

Zupa rybna

Składniki :

  • 1/2 kg świeżej ryby (karp, szczupak)
  • 20 dag ziemniaków
  • 1 litr rosołu z kostki
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przepis

Sprawioną z ości rybę podzielić na małe części i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Obrane ziemniaki zalać litrem wody i ugotować. Paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Obraną cebulę drobno posiekać, po czym obsmażyć razem z papryką. Przygotowane składniki włożyć do wrzącego rosołu, a następnie gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Pod koniec gotowana doprawić do smaku ziołami, solą i pieprzem.